Folosim cookie-uri
Acest site folosește cookie-uri pentru a asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru.
calatoriacredintei@yahoo.com +40 0727 158 332

Selecția

Selecția, în general, presupune un proces al alegerii, după o supervizare a ceva sau a cuiva care să corespundă așteptărilor pe care le ai.

Selecția are, printre altele, rolul de a descoperi nivelul de instruire a celor dintre care vrei să alegi. Cei vizați spre a fi selectați fie au fost antrenați de cineva și motivați de ceva în pregătirea lor, fie, ascultând provocarea misiunii, s-au autoinstruit.

Isus a transmis în dese situații ideea că ucenicia presupune pregătire și evaluare ulterioară. Înainte de momentul în care S-a suit cu ucenicii Săi pe muntele Tabor, le-a vorbit acestora despre selecția ce urma să fie făcută.

De data aceasta, le-a spus El, nu toți, ci doar unii vor experimenta ceva unic în viața de credință. Selecția a însemnat o analiză drastică făcută de Învățătorul lor, care le-a arătat că doar trei dintre cei doisprezece ucenici erau pregătiți să meargă pe munte împreună cu El.

Ne-am putea întreba de ce doar unii sau pe ce criterii se face selecția, cine o face etc. Nu ar trebui să așteptăm vreun răspuns. Selecția făcută de Isus are la bază procesul devenirii prin care i-a trecut pe ucenicii Săi.

Nu toți au vrut să performeze, să-și îmbunătățească viața, să-și desăvârșească pregătirea pentru a fi întotdeauna disponibili pentru lucrurile mari pe care Dumnezeu vrea să le facă cu ei și prin ei.

Selecția în dreptul ucenicilor a scos la iveală un interes scăzut pentru perspectiva umblării cu Isus. Este, dacă vreți, o mulțumire de sine a celor mai mulți care cultivau în mintea lor ideea de suficiență după primirea nominalizării.

Cei nominalizați ca să fie apostoli nu mai sunt interesați de a-și depăși limitele pentru a ajunge la desăvârșire. În condițiile în care au avut tot suportul, au fost motivați și instruiți de Cel mai mare Mentor, cei mai mulți dintre ei devin ucenici ce nu pot fi selectați pentru o slujire mai mare.

Iar ei nu au o problemă cu asta.


Experiența schimbării la față a lui Isus în fața ucenicilor are în spatele ei o selecție inevitabilă pe care Isus a făcut-o. Lipsa de interes a unora dintre cei aleși nu-L împiedică pe Isus să-Și arate slava. Necredința noastră ne decuplează de la ceea ce se poate arăta în viața de credință, și anume arătarea slavei Dumnezeului nostru.



Meritul celor care au văzut schimbarea la față a lui Isus nu era altul decât acela de a fi interesat de perspectiva de a fi cu Isus în orice loc. Au fost oameni care s-au aplecat asupra fiecărui detaliu al slujirii, iar în final au fost răsplătiți.

Din nefericire, mulți creștini ai zilelor noastre nu doar că nu vor să fie selectați pentru o experiență înaltă cu Isus, dar nu apreciază nici măcar nominalizarea primită care îi așază în rândul celor ce pot urca pe munte împreună cu Isus. La drept vorbind, la ce ne-ar ajuta să avem experiențe dacă procesul instruirii noastre este neglijat?

Experiențele ne pot ajuta numai în măsura în care suntem în locul experimentării, pentru că am fost selectați pentru aceasta de Cel care vrea și poate să ne arate puterea Sa nemărginită.

Nominalizarea pentru ucenicie este o șansă dată de Dumnezeul egalității oportunităților, care nu este părtinitor.

În măsura în care suntem interesați de perspectiva umblării cu El, pornind de la lucruri simple, vom fi selectați pentru lucruri mult mai mari. Garantat!

Stefan Ivan


Acest articol evidențiază importanța trecerii de la nominalizare pentru ucenicie la cea de calificare obținută prin pregătire. Nu toți cei nominalizați de Isus ca ucenici ai Săi au urcat pe munte împreună cu El. E clar, neglijența costă, căci cei mai mulți au rămas jos. Pentru a sta lângă Isus trebuie să fim interesați să devenim ca El.

Comentarii

Lasă un comentariu