Folosim cookie-uri
Acest site folosește cookie-uri pentru a asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru.
calatoriacredintei@yahoo.com +40 0727 158 332

Ecoul rugăciunilor noastre

Într-o lume extrem de agitată și dinamică, există o experiență sufletească vitală căreia trebuie să-i rezervăm timp.

Oamenii din societate se plâng de faptul că nu au timp de nimic, iar când vine vorba despre rugăciune, ajung să se eschiveze. Din Scriptură știm că suntem așteptați ca în rugăciune să zăbovim cât mai mult.

Rugăciunea, din nefericire, a devenit cea mai neglijată experiență creștină. Totuși, marile treziri spirituale au pornit din odăița celor care s-au rugat înaintea Domnului.

Mama mea a fost o femeie credincioasă care și-a trăit credința cu evlavie și teamă de Dumnezeu. M-am întrebat adesea în copilăria mea de unde îi venea puterea ei spirituală care o făcea să continue lupta cu greutățile vieții.

De ce era mereu senină? Ce-i dădea liniștea sufletească în fața celor care încercau să o tulbure? Curiozitatea mi-a fost împlinită într-o noapte, când, undeva pe la 2 noaptea, am ieșit din camera noastră, a copiilor, și m-am dus la puțul din curte ca să beau apă.

Atunci în noapte am auzit un plâns înfundat, cineva se ruga cu înfocare înaintea Domnului. Zgomotul venea din holul de la intrare unde dormeau părinții. Când m-am apropiat de geam am auzit-o pe mama cum se ruga și plângea înaintea Domnului pentru cei din casa ei.

Am îngenuncheat acolo lângă zid și am așteptat minute în șir încheierea rugăciunii ei fără ca ea să știe că, pe lângă Cer, mai era cineva acolo care i-a ascultat rugăciunea. Eram eu, fascinat de ceea ce auzeam. A fost momentul în care mi-a fost lămurit acest mister, mama iubea rugăciunea!

Acesta era secretul ei.

Ucenicii lui Isus au ascultat chemarea Lui, predicile Sale, cuvintele autorității Sale, DAR cea mai fascinantă experiență pentru ei a fost aceea ca să se roage cu Isus. De fapt, aceasta este cea mai înălțătoare perspectivă spirituală pe care o oferă închinarea avându-L pe Dumnezeu lângă tine când te rogi.

Ce fac ucenicii Domnului? Îi cer lui Isus ca, printre multele subiecte despre Împărăția cerurilor abordate de Isus, să fie de acord și să abordeze un subiect pe care ei îl consideră ca fiind foarte importat. Ei spun: Suntem interesați de rugăciune!



În timp ce-i învăța ce este rugăciunea, Isus le-a pus în față următoarea lecție despre subiectul ales de ucenici și le-a zis: ,,Vă mai spun iarăși că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri''. Matei 18:19. El le vorbește ucenicilor despre o împuternicire primită de un credincios pe care trebuie să o folosească cu înțelepciune în timpul rugăciunilor sale.

În condițiile în care i-a trimis doi câte doi, era nevoie să facă precizarea cu privire la armonia deciziilor luate în echipa. Care este secretul unei reușite spirituale? El amintește trei condiții ale reușitei spirituale pe care o poți avea când te rogi: Învoire, Intervenție, Însușire .

a) Învoirea este un rezultat al armonizării spirituale care s-a realizat în timp, la care am ajuns rugându-ne împreună. În limba greacă avem aici termenul - ,,simphoneo”- termen care arată că exprimarea în unitate a celor care au primit autoritatea de la Isus este ca o simfonie creată de un ansamblu de instrumente.

b) Intervenția este de fapt scopul învoirii. Dumnezeu Se lasă înduplecat de rugăciunea a doi credincioși care sunt convinși că sunt ascultați prin bunăvoința lui Tatălui din cer. Există putere în intervenția spirituală a celor care sunt în armonie, ca o echipă redutabilă care s-a mobilizat pentru a ieși câștigătoare.

c) Însușirea este cea de a trei-a condiție a reușitei spirituale. Ea arată răbdarea dovedită în așteptarea răspunsurilor venite din cer, de la Tatăl. Ucenicii și-au făcut partea, s-au armonizat, s-au unit în rugăciune și au cerut, acum nu mai depinde de ei. Așteptarea ne învață că cerul este în pregătirea răspunsului cerut de ucenicii care s-au rugat în Numele lui Isus.

Răspunsul la mijlocirea făcută înaintea Domnului este, printre altele, și o confirmare venită din Cer manifestată prin harul trimis ca să ne însoțească în timpul slujirii Împărăției lui Dumnezeu. Un lucru e clar, răspunsul lui Dumnezeu îmbracă forme din cele mai diverse.

Noi, în fața lucrurilor pe care le întâlnim în viață, am învățat de la Isus să ne rugăm în unitate și așteptăm cu nădejde răspunsul Tatălui.

Stefan Ivan


Acest articol tratează una dintre cele mai mărețe experiențe spirituale, și anume comunicarea cu Dumnezeu prin rugăciune. Lecțiile predate de Isus ne motivează să strângem rândurile și să ne asumăm o poziție spirituală comună prin care să facem ca ECOUL rugăciunilor noastre să se audă în Cer, la Tatăl.

Comentarii

Lasă un comentariu